De voordelen van duurzame maatregelen via Stichting Duurzaam Weerselo in 2020

Gezamenlijke inkoop

Gezamenlijke inkoop vloerisolatie

Eind 2019 is de Stichting Duurzaam Weerselo gestart met het vloerisolatieproject. De voordelen van deze vloerisolatie zijn o.a. een besparing in de maandelijkse energiekosten en meer wooncomfort.

Zoals eerder al werd vermeld wordt dit uitgevoerd door TONZON die een aantrekkelijke korting biedt als u via Duurzaam Weerselo meedoet. Hoe meer deelnemers, hoe hoger de korting en deze actie loopt nog t/m 31 december 2020. Inmiddels zijn meerdere huishoudens in Weerselo en omgeving al voorzien van vloerisolatie en de eerste reacties zijn ronduit positief.

Daarnaast is de subsidieregeling sinds 1 juni verhoogt van 20% naar 30 % voor isolerende maatregelen. Verderop in dit artikel meer hierover.

Gezamenlijk inkoop zonnepanelen

In maart 2020 is Stichting Duurzaam Weerselo, na een lange voorbereiding, gestart met het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen. De leverancier van deze zonnepanelen is Schulte. Indien u interesse heeft kunt u zich laten informeren of aanmelden via Stichting Duurzaam Weerselo. Allereerst zal er worden gestart met een bezoek aan huis van Schulte, zodat een op maat gemaakte offerte kan worden opgesteld. Hierna heeft u zelf de keuze om hier verder in mee te gaan.

Inmiddels zijn er op de eerste daken in Weerselo al zonnepanelen geplaatst. Wilt u ook profiteren van lagere (of teruggave) energiekosten en een mooie projectkorting, dan kunt u zich aanmelden via info@duurzaamweerselo.nl. Naast de genoemde voordelen is het ook mogelijk om de BTW op de aankoop- en installatie van zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst. Ook dit wordt verzorgd door de leverancier Schulte.

Isolatiemaatregelen

Subsidieregeling isolatie

Naast de financiële voordelen welke gehaald worden uit het gezamenlijk inkopen van vloerisolatie is er ook nog goed nieuws voor huishoudens welke van plan zijn om, naast bijv. vloerisolatie, een extra isolatiemaatregel te laten installeren.

Via de SEEH-regeling (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) is het mogelijk om een deel van de kosten terug te krijgen door middel van een subsidie. In plaats van een vergoeding van 20% van de totale kosten, is dit sinds 1 juni verhoogd naar een vergoeding van 30% van de totale kosten. Deze subsidie loopt tot en met 31 december 2020 en is dus alleen geldig bij het installeren van twee isolerende maatregelen.

Ook voor mensen die al twee isolerende maatregelen hebben getroffen willen wij graag ondersteuning bieden bij het aanvragen van de subsidie.

Gevelisolatie (Hoogrendementsglas i.c.m. kozijnen)

Een tweede isolatiemaatregel, gevelisolatie, is momenteel door Stichting Duurzaam Weerselo verder uitgewerkt. Onlangs hebben er twee informatieavonden bij Volkerink plaatsgevonden waarin wij ons richten op één of beide van onderstaande opties:

  • Glasisolatie
  • Glasisolatie i.c.m. nieuwe kozijnen

Mocht u geïnteresseerd zijn in het laten plaatsen van gevelisolatie, waaronder dus ook hoogrendementsglas, eventueel in combinatie met kunststofkozijnen, dan kunt u zich laten informeren of aanmelden via Stichting Duurzaam Weerselo. Dit traject zal wel op een andere manier gebeuren dan de andere gezamenlijke inkooptrajecten, omdat de offertes voor gevelisolatie (bijna) altijd specifiek zijn.

Voor huishoudens die de SEEH-subsidie dreigen mis te lopen en die niet willen of kunnen meeliften op het gevelisolatie project willen wij specifieke ondersteuning bieden. Huishoudens die hier tegenaan lopen kunnen zich melden via  info@duurzaamweerselo.nl, dan zorgen wij mogelijk voor individuele begeleiding zodat u toch gebruik kunt maken van de SEEH subsidie regeling.