Gezamenlijk inkoop vloerisolatie 2020

Na een inventarisatie op één van onze informatieavonden in 2019 is gebleken dat er veel interesse is voor de eerste stappen richting het verduurzamen van Weerselose woningen. Uit een in 2019 gehouden enquête bleek dat de meeste interesse uit ging naar vloerisolatie. Sinds de oprichting van Stichting Duurzaam Weerselo is er dan ook al veel gesproken over dit onderwerp.

In de enquête van het voorjaar 2019 konden geïnteresseerden hier verschillende gegevens invullen over hun woning, zoals bijvoorbeeld het vloeroppervlak, waarna wij als Stichting Duurzaam Weerselo dit project verder konden uitwerken.

In de zomer van 2019 hadden we een redelijk beeld hoeveel belangstelling er was. Dit met de technische gegevens van woningen zorgde ervoor dat wij konden beginnen aan het offertetraject. Uit onderzoek bleek dat de meeste belangstelling was voor het luchtkussen systeem welke o.a. door Tonzon wordt aangeboden. Dit is het systeem waarbij een isolatiefolie in de kruipruimte wordt aangebracht. In het offerte traject voor vloerisolatie hebben we ons dus zoveel mogelijk op het luchtkussen-systeem gefocust.

Na de zomer van 2019 hadden wij van 4 verschillende bedrijven offerte ontvangen voor vloerisolatie. Deze offertes zijn opgevraagd met de woninggegevens die bij ons bekend waren. Aan de hand hiervan konden de verschillende leveranciers een eenmalige passende offerte aanbieden. Deze zijn door ons zorgvuldig vergeleken en hieruit is de vloerisolatie van Tonzon, met een isolatiewaarde van RD/RC=3,8, gekozen als meest interessante optie.

Om de geïnteresseerden op de hoogte te houden over deze gezamenlijke inkoop actie is in oktober 2019 een informatieavond gehouden. Gedurende deze avond heeft Tonzon uitleg gegeven over de werking en voordelen van hun isolatiefolie. Uiteindelijk is met Tonzon een akkoord bereikt dat zij een staffelkorting aanbieden variërend van 5-tot 10% van hun standaardprijs. Deze korting is dus afhankelijk van het aantal deelnemers.

Resultaat

Begin 2020 zijn de eerste vloeren in Weerselo geïsoleerd door Tonzon waaruit wij vrijwel direct positieve reacties ontvingen. Gedurende het jaar 2020 zijn er in totaal 23 woningen geïsoleerd met de vloerisolatie van Tonzon. Dit heeft geleidt tot een totale gezamenlijke korting van 7%, of terwijl ruim €4000,- op het totaalbedrag.

Houdt de website en/of nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe gezamenlijke inkoopacties in de toekomst!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via info@duurzaamweerselo.nl